Казахстанската суперзвезда Генади Головкин (38-0-1, 34 КО) направи своята 20-та поредна защита на титлата на WBA в средна категория през изминалата вечер, с което изравни рекорда на легендата Бърнард Хопкинс, след като нокаутира във втория рунд американеца с арменски корени Ванес Мартиросян на галавечер в Калифорния.

Веднага след края на срещата Головкин бе попитан с кой би искал да се срещне в следващия си двубой. Конкретене отговор не последва, но казахстанеца даде да се разбере, че е готов за всеки, включително и за Канело Алварес.

"Искам да се бия с всички. Притежавам много колани, предизвиквам всеки да дойде и да ми ги отнеме. Не ме интересува с кой ще се бия, искам да разчистя дивизията", заяви Головкин.

Истина е, че пред казахстанеца има много опции в момента. На първо място, разбира се, се нарежда среща реванш с мексиканската суперзвезда Канело Алварес. Друга опция е обединителен двубой с шампиона на WBO в средна категория Били Джо Сондърс. 

Трети вариант пред Головкин е среща със задължителния претендент на IBF Сергей Дервяченко. Сред останалите обсъждани варианти, но по-малко вероятни, са срещи с Даниел Джейкъбс или един измежду братята Чарло.