Ожесточеното съперничество между бившите съотборници в "Team Alpha Male" Коди Гарбранд и Ти Джей Дилашоу най-накрая намери своя край на събитието UFC 217, което се проведе през изминалия уикенд в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк. Дилашоу се оказа по-концентрираният боец и нокаутира своя опонент в средата на втория рунд, с което спечели титлата в категория петел, а освен професионална, той отбеляза и лична победа над своя съперник.

С толкова голям залог в тази битка, много хора вярваха, че Коди Гарбрандт най-вероятно ще бъде сломен от загубата, но той всъщност се справи доста добре. Докато много бойци щяха да се скрият от камерите след края на срещата, той излезе най-отпред и отговаряше на всички въпроси като абсолютен професионалист.

На следващия ден, от профила си в Instagram, Коди заяви, че черпи вдъхновение от нещо, което легендата в бокса Майк Тайсън бе казал преди години.

"Бог позволява всичко да се случва по някаква причина. Всичко това е процес на обучение и ние трябва да преминем от едно ниво към друго", се казва в публикацията на Гарбрандт.