Един от основните претенденти на Ultimate Fighting Championship в тежка категория Франсис Нгану изглежда няма намерение да влиза в Октагона за известно време.

Камерунецът е решил да направи крачка назад и да си вземе малко почивка след категоричната загуба от шампиона в дивизията Стипе Миочич на събитието UFC 220, което се проведе на 20-ти януари тази година.

"Хищникът", който се провали в първия си опит да спечели колана по-рано този месец, влезе в битка с Миочич едва шест седмици след като нокаутира Алистър Овърийм в UFC 218. След активни първи няколко години в UFC, три битки през 2016-та и две през 2017-та, Нгану обяви в социалните мрежи, че си "взима малко почивка".

"Взимам си малко време почивка, което ще бъде от полза за моя личен живот, като се върна у дома, за да видя семейството и приятелите си. След това ще се завърна, за да поправя нещата", се казва в публикацията на Нгану.

Нгану (11-2) влезе в Октагона седем пъти за по-малко от две години, записвайки впечатляващ рекорд от 6 победи и една загуба под флага на UFC. Най-престижните победи на камерунеца са над бойци като Андрей Арловски и Алистър Овърийм.