Вече пенсионираният бивш шампион по бокс в пет различни категории Флойд Мейуедър (50-0, 27 КО) продължава да провокира с възможността да направи дебют в света на смесените бойни изкуства.

В последната си изява в социалните мрежи той публикува изображение, в което той е окървавил лицето на Макгрегър в битка, която явно се провежда по правилата на ММА, а текста под снимката гласи: "Сертифициран Убиец срещу Сертифицирана Кучка".

Майуедър стана неразривно свързан със света на смесените бойни изкуства през 2017-та година, когато неговата вражда със суперзвездата на Ultimate Fighting Championship (UFC) Конър Макгрегър завърши с мултимилионен боксов мач миналия август, който Майуедър спечели чрез технически нокаут в 10-ия рунд.

Двамата атлети прибраха огромни суми за участието си в тази среща и сега продължават да "флиртуват" помежду си със снимки и видеоклипове в социалните мрежи. През последните няколко седмици американеца постоянно пуска публикации в социалните мрежи, с които намеква, че може да влезе в клетката на UFC за реванш с Макгрегър. В два клипа от тази серия Мейуедър влиза в октагонна клетка, която е използвана именно за такъв тип боеве, показвайки завидни умения и бързина.

През изминалата седмица пък президентът на UFC Дейна Уайт съобщи, че дори няма да си помисли за среща между Майуедър и Макгрегър, освен ако тя не се проведе по правилата на смесените бойни изкуства. "Очевидно е, че единствено смисъл от подобна среща ще има, ако тя се състои в Октагона. Ние отидохме на техен терен и се боксирахме, UFC и Конър. Сега е време те да дойдат при нас в Октагона", заяви Уайт.