Тайсън Фюри разкри, че е бил на секунди от това да сложи край на живота си по време на депресията, в която влезе след спечелената световна титла.

Преди 3 години Фюри шокира света като победи дългогодишния първенец Владимир Кличко и обедини всички пояси. Седмици по-късно обаче новият шампион бе в омагьосания кръг на зависимостта на алкохол и наркотици и животът му излизаше от контрол.

"Пиех, друсах се и бях цяла нощ с момичето за вечерта", сподели Фюри за шоуто на Джо Роган. "Просто исках да умра и исках да се забавлявам докато го правя. Но когато пиенето свърши, остава лошият махмурлук и още по-лошата депресия."

"Когато имаш цел от дете и я постигнеш...бях загубен, не знаех какво да правя. Будех се и не исках да съм жив, рушах животите на всички. Никой не можеше да ме вразуми. На моменти бях на дъното и започвах да имам тези луди мисли."

"Купих си чисто ново Ферари през лятото на 2016. Бях на магистралата и карах със 190 км/ч и се насочвах към мост. Нищо не ми пукаше, просто исках толкова много да умра. Отказах се от живота и се насочвах към моста, когато чух глас да ми казва, 'Не го прави Тайсън, помисли за своите деца, твоето семейство, твоите синове и дъщеря да растат без баща'. Преди да отида на моста завих по магистралата. Не знаех какво да правя, тресях се, беше ме страх. Казах си, че никога повече няма да помисля да отнема живота си отново."

В този период логично Фюри се оттегли от бокса и загуби шампионските си пояси. Той потърси професионална помощ, но парти на Хелоуин е това, което го е довело до истинската промяна, след която през декември той отново ще се боксира за световна титла срещу Дионтей Уайлдър.

"Излязох миналата година за Хелоуин облечен като скелет, но бях на 29 и всички други бяха по-млади. Помислих си, това ли искам от моя живот?' Тръгнах си рано и се прибрах в тъмна стая, свалих костюма на скелет и се помолих на Бог да ми помогне."

"Никога не се бях молил на Бог да ми помогне преди и усещаш сълзите, падащи по бузите ми. Знаех, че сам няма да се справя. Почти приех, че да съм алкохолик е моята съдба, но след като се молих 10 минути се изправих и усетих, че товара се отпуска от моите рамене. За първи път в живота си помислих, че ще бъда окей."