Изглежда, че полуфиналните срещи от турнира на Bellator MMA в тежка категория ще се решат в два последователни дни, след като стана ясно, че двубоят между Фьодор Емелияненко и Чаел Сонен ще се проведе на 13-ти октомври в Лонг Айлънд, Ню Йорк.

Тази среща ще се проведе само ден, след като другият полуфинал между Райън Бейдър и Мат Митрион в Ънкасвил, Кънектикът, ще определи първия финалист в турнира.

Емелияненко (37-5), легендарен бивш шампион в тежка категория, спечели шест от последните си седем битки. В последната си среща руснака постигна победа с нокаут за само 48 секунди над бившия шампион на UFC в тежка категория Франк Мир през април.

41-годишният Емелияненко се смята за един от най-великите световни шампиони, които някога за се състезавали в света на смесените бойни изкуства. "Последният император" има победи на бойци като Антонио Родриго Ногейра (х2), Андрей Арловски, Тим Силвия, Марк Хърн, Мирко Кро Коп и много други.

След като се състезава предимно в средна и полутежка категория през цялата си кариера, Чаел Сонен (31-15) направи своя дебют в тежка категория в първия круг на турнира през януари и победи Куинтън "Рампейдж" Джаксън чрез съдийско решение.

Бивш трикратен претендент за титлата в UFC, 41-годишният "Американски гангстер" записа и победа над дългогодишния си враг Вандерлей Силва през юни 2017-та година, с което отбеляза първи успех от 2012-та година насам.