Легендата в света на смесените бойни изкуства Фьодор Емелияненко (37-5) говори за първи път преди предстоящия си двубой с американеца Чаел Сонен (31-15), който ще се проведе на 13-ти октомври като полуфинална среща от турнира на Bellator в тежка категория.

"Първо да започна с това, че не обръщам никакво внимание на изявленията на Чаел Сонен за мен. Разбирам, че той е дразнител и иска да ми влезе под кожата, но от друга страна по този начин привлича повече внимание към събитието. Не обръщам внимание на подобни неща, в крайна сметка Господ ще постъпи по най-добрия начин за мен и за него", заяви Емелияненко.

"Винаги ми е приятно, когато разбера, че хората ме подкрепят - не само в Русия, но и в Америка. Искам да отбележа, че не съм суеверен и не мисля, че се представям зле в Ню Йорк. Победата не зависи от мястото или от залата, победата зависи от Господ", добави руснака, който има една единствена среща в Ню Йорк и в нея записа загуба с нокаут от Мат Митрион за малко над минута.

"В последно време UFC и Bellator набраха доста популярност в Русия. В нашата страна има и други организации, но хората чакат предимно събитията на тези две вериги. Лично аз не съм голям фен на UFC, така че най-вероятно няма да посетя събитието им", завърши Емелияненко.

В четвъртфиналните срещи от турнира Емелияненко се наложи над бившия шампион на UFC в тежка категория Франк Мир чрез нокаут в първия рунд, докато Чаел Сонен се наложи над бившия шампион на UFC в полутежка категория Куинтън "Рампейдж" Джаксън чрез съдийско решение.

Двубоят между Емелианенко и Сонен ще се проведе на 13-ти октомври и ще оглави събитието Bellator 208 в Ню Йорк, САЩ.