Легендарният руски ММА боец Фьодор Емелианенко заяви след победата си над Чаел Соннен в полуфинална среща от турнира на Белатор в тежка категория, че все още не е готов да отговори на въпроса кога ще завърши кариерата си. Според Фьодор всичко зависи от здравословното му състояние и крайния изход от турнира.

"Президентът на "Белатор" е казал, че аз съм най-добрият боец ​​в историята на спорта? Честно казано, главата ми не функционира много добре в този момент. Но със сигурност мога да кажа, че ми харесва начина, по който се бие Кейн Веласкес", заяви Емелианенко, отклонявайки в свои стил похвалите към себе си.

"Благодаря на Бог, че днес ми даде тази победа. Щастлив съм. Все още не съм гледал битката на Бейдър, но в подготовката за него ще обърна повече внимание на защитата от тайкдауни. Кога ще завърша кариерата си? Всичко зависи от здравето ми. Ще ви отговоря на този въпрос след финала", добави руската легенда.

"Какви са плановете ми сега? Ще се прибера при семейството си, искам да видя момичетата си, ще си почина и ще се заема с работата си в организацията "ММА Русия", завърши Емелианенко.

Фьодор Емелианенко ще се изправи срещу Райън Бейдър във финалната среща от турнира на Белатор в тежка категория на 26-ти януари в Лос Анджелис.

По пътя към финала Емелианко надделя над опоненти като Франк Мир (ТКО) и Чаел Сонен (ТКО), докато Бейдър се справи с конкуренцията на Мохамед "Кинг Мо" Лавал (ТКО) и Мат Митрионе (решение).