Много съм щастлив, защото тази титла спечелих доста по-трудно от миналогодишната – заяви Едмонд Назарян, който на първенството в Италия ликува за втора поредна година с европейското злато при кадетите. – А след като спечелих инфарктния четвъртфинал, в който губех с 0:7 от азера и успях да обърна резултата в моя полза до 7:7, бях сигурен ще се взема златото. Всъщност на това първенство дойдох именно за титлата, друго не ме устройваше. Така ме е учил моят баща. Затова се амбицирах, проявих характер и се радвам, че отново успях да зарадвам България със златно отличие. Следващата ми цел е световното, което ще бъде в София в края на юли. Надявам се и тогава да бъда на най-високото стъпало на стълбичката.”

Назарян младши ликува с титлата в категория до 51 кг, като на финала вйв Фаенца победи с технически 10:0 туш турчина Барис Ербек за 2,38 мин. А това бе дебют за Едмонд в по-горната категория на голямо първенство. През миналата година той стана шампион при 45-килограмовите.

„Сега се радвам дори повече, отколкото на моите успехи  като състезател – заяви леко прегракнал Армен Назарян. – Голямо напрежение беше. Защото виждам, че Еди върви по моите стъпки, и прави всичко, което му казвам. Ощетиха го на четвъртфила той губеше с 0:7, но появи голямо сърце и успя да спечели тази битка. След това бях сигурен, че ще стане шампион. Сега на това първенство беше доста по-трудно, защото азери, турци, например, са по-големи на възраст и дори вече се борят при юношите.”