Промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн, заяви, че носителят на пояса на световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър ще получи оферта за два мача във Великобритания и САЩ, ако защити титлата си срещу Тайсън Фюри в началото на декември.

Уайлдър се изправя срещу непобедния британец на 1 декември в "Стейпълс Сентър Арина" в Лос Анджелис, а основната цел на Джошуа е да стане абсолютен световен шампион с победа над американеца.

"Ако Уайлдър спечели, още на следващия ден ще го търсим за разговори и ще искаме да се срещнем. Ако те отново откажат, не знам какво повече можем да направим. Ако удържат на думата си, при победа над Фюри незабавно ще започнем преговори. 13 април е свободна дата и този път ние им предлагаме два мача. Един в Америка и един във Великобритания. Няма как да е по-справедливо от това. Ако Фюри спечели, тогава те ще имат реванш и ние трябва да търсим други варианти, но инструкциите ми са да реализирам мача с Уайлдър", обясни Хърн.

Промоутърът на Джошуа разкри, че двамата няма да гледат на живо битката в Ел Ей, тъй като им други ангажименти по това време. /БГНЕС