Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на шампиона в тежка категория на IBO, WBA, WBO и IBF Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), за пореден път бе залят с въпроси относно шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО).

Хърн и Джошуа бяха част от две пресконференции през последните няколко дни, които имат за цел да популяризират предстоящата задължителна защита срещу руснака Александър Поветкин, която ще се проведе на 22-ри сепмтеври в Лондон, Англия.

Това обаче не попречи на медиите да са много по-заинтересовани да питат защо Джошуа не се изправя срещу Уайлдър, вместо срещу Поветкин. Такъв мач би бил обединение на всички световни титли в световния бокс и победителят от него би станал абсолютен световен шампион. 

Според Хърн, Уайлдър вече се е съгласил на среща с Джошуа през пролетта. Датата и мястото са ясни - 13 април 2019 г. на стадион "Уембли". Остава само американецът да подпише договор за този двубой, а Хърн не вижда причина, поради която шампиона на WBC да не стори това.

"Единственият фокус пред нас са мачовете с Поветкин и Уайлдър, това е всичко, което искаме. Ако не постигнем това, има много хора, които искат да се включат в партито. Ние се стиковаме с реалността, планираме собствените си ходове, планираме собствената си стратегия. Не можем да накараме Уайлдър да подпише договора, въпреки че той вече се е съгласил - всичко зависи от него", заяви Хърн.

"Ако Уайлдър е човек, който държи на думата си, той ще подпише предложения му договор. Нека престане с тези игричи за подялба 50 на 50, това е смешно. Мисля, че той ще прегледа плановете за кариерата си и ще си помисли: "Наистина мога да спечеля 15 милиона долара"."

"Ако пък вярва, че може да спечели, ще превърне тези 15 милиона долара в 30 милиона долара. Или пък дори 40 милиона долара. Къде другаде ще види тези пари?", добави опитният промоутър.