След седмици на непрестанни слухове изглежда, че бившият шампион на UFC в лека категория Еди Алварес е готов да подпише договор с конкурентна организация за смесени бойни изкуства.

Многобройни източници в интернет пространството твърдят, че Алварес ще подпише договор с азиатската ММА организация ONE Championship. От американският гигант "ESPN" дори лаконично заявиха, че новината е толкова официална, колкото може да бъде без официално изявление. Изпълнителният директор на ONE Championship Чатри Ситиодтонг разпали още повече слуховете с интересна публикация в социалните мрежи.

"На път съм да обявя един от най-големите атлети, които някога са подписвали с ONE Championship. Някакви предложения?

Разбира се, от UFC винаги могат да излязат с примамлива оферта в последната секунда, която да върне Алварес обратно при тях. Дори и с една победа в последните си четири битки, любимецът на феновете Еди Алварес е богатство за всяка една организация за смесени бойни изкуства.

От Bellator дори се опитаха да съдят UFC през 2013-та година в опит да задържат Алварес в редиците си. Тогава те успяха да го задържат за само още една среща, преди Алварес да премине в UFC, спечелвайки титлата в лека категория след победа над Рафаел дос Аньос през 2016-та година. В последствие Еди загуби трофея след загуба от Макгрегър по-късно същата година.

Последваха кървави битки с Дъстин Порие и Джъстин Гайджи, които само потвърдиха, че Алварес все още е сред най-добрите в изключително конкурентната лека категория на UFC. Алварес обаче реши да не подпише нов договор с UFC, предпочитайки да опипа почвата като свободен агент. Дори лична среща с Дейна Уайт не успя да го убеди в обратното.

Сега от ONE Championship ще подпишат е един от най-вълнуващите бойци в света, боец с голямо име и нюх към истински мъжките битки.