Първоначално бившият шампион в лека категория на WSOF (World Series of Fighting) Джъстин Гейджи трябваше да се бие с Ал Якуинта в основната битка на събитието UFC Линкълн, но когато последният се оттегли, американецът се изправи срещу Джеймс Вик.

В крайна сметка Гейджи нокаутира брутално Вик още в първия рунд. По този начин той се постави в ситуация да изисква още по-големи битки в лека категория на UFC - като една от тях може да бъде с един от основните претенденти Кевин Лий.

За съжаление на Джъстин, наскоро се заговори за потенциална битка между Лий и Якуинта - човекът, с когото първоначално се очакваше той да се бие. А Гейджи не е никак доволен от това.

"По-добре да се бия с Кевин Лий или Ал Якуинта, преди изобщо да си помислят да се бият помежду си. Якуинта се отказа, а Кевин е следващият", заяви боецът.

С победата си над Джеймс Вик, Джъстин Гейджи прекъсна серията си от две поредни загуби от бившия шампион Еди Алварес и топ претендента Дъстин Порие. Тези загуби бяха предшествани от вълнуваща победа с технически нокаут над Майкъл Джонсън в неговия дебют за UFC. Към момента Гейджи притежава стабилен рекорд от 19-2 в света на смесените бойни изкуства.