Бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полутежка категория Джон Джоунс може да се завърне в октагона по-рано, отколкото се очакваше. Джоунс най- накрая научи окончателното решение на Американската Антидопингова Агенция (USADA) относно положителната допинг-проба, която даде на 28 юли 2017 г.

Срокът на неговото наказание е за период от 15 месеца и започва да тече от момента на дадената от него положителна допинг проба, така че 31-годишен боец ще може да се върне в октагона още в края на месец октомври. В полза на Джоунс се оказа и фактът, че той успешно премина всички допинг проверки по време на временното си наказание и сега не се нуждае от шестмесечния период на изпитание.

Така един от най-велите бойци в историята на смесените бойни изкуства може да проведе следващата си битка на 3-ти ноември на събитието UFC 230 в Ню Йорк, където все още няма определена основна битка за вечерта. Според слуховете Джоунс може да се изправи срещи шампиона в полутежка и тежка категория Даниъл Кормие или основния претендент в полутежка категория Александър Густафсон.

"Това значи много за мен и винаги ще бъде така. Сега обаче е време да се фокусирам върху това, което ми предстои. Величието е това, което винаги съм преследвал, а пътят към възвръщането на моя трон е вече официално открит. Сезонът на завръщането започва сега", заяви Джоунс в социалните мрежи.