Шампионът на WBO в полусредна категория Джеф Хорн ще направи опит да защити титлата си за първи път на 13-ти декември в Бризбейн, а негов опонент ще бъде британеца Гари Коркоран.

Джеф Хорн (17-0-1, 11 КО) влиза в тази битка след невероятно спортното съдийско решение за победата над Мани Пакиао през юли, когато спечели колана на WBO. Двамата бяха определили среща реванш за ноември, но Пакиао се оттегли, позовавайки се на задълженията си като сенатор във Филипините.

Все още се смята, че Хорн и Пакиао ще се срещнат отново през 2018-та година, но в интернет пространството плъзнаха слухове, че мястото на филипинеца може да бъде заето от Терънс Крауфорд, който реши да се премести от супер лека в полусредна категория и незабавно бе обявен за задължителен претендент на Хорн от Световната боксова организация (WBO).

Коркоран (17-1, 7 КО) в най-добрия случай може да бъде описан като "непретенциозен претендент". Най-забележителната битка на британеца бе през 2016-та година, когато бе нокаутиран от Лиъм Уилямс в 11-ия рунд на битката им в супер полусредна категория (до 69,8 кг.). След това той се премести в полусредна категория (до 66,6 кг.) и записа две поредни победи над посредствения Джеймс Горман (8-40, който е в серия от 30 поредни загуби) и перспективата Лари Екундаьо (12-1, 3 КО).