Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в полусредна категория Джеф Хорн (18-0-1, 12 КО) няма проблем да се изправи срещу Амир Хан (31-4, 19 КО) в близко бъдеще - ако британеца отново успее да се докаже на боксовия ринг.

Двамата атлети проведоха кратка дискусия, когато Хан присъства на претеглянето преди битката на Хорн миналия декември срещу британския претендент Гари Коркоран.

"Имах възможност да говори с Хан при претеглянето преди битката ми с Коркоран. Той изглежда доста приличен мъж. Амир Хан е огромно име в спорта, той е добър боец, защо да не искам да се бия с него? Той определено е в моя радар през цялото време, но първо трябва отново да се докаже на ринга", заяви Джеф Хорн.

Амир Хан е извън ринга, откакто беше зловещо нокаутиран от тогавашния шампион в средна категория Канело Алварес през май 2016-та година в Лас Вегас. В един момент през миналата година британеца водеше преговори за двубой с Мани Пакиао през април, но филипинската суперзвезда реши да се изправи срещу Хорн. Австралиеца се възползва от отдалата му се възможност и шокира света, след като победи Пакиао чрез съдийско решение, отнемайки му титлата на WBO.

Само преди месец Хан обяви, че е подписал договор с може би най-големия промоутър във Великобритания - Еди Хърн, и сега се очаква да се завърне на ринга на 21-ви април срещу Фил Ло Греко в "Еко Арена" в Ливърпул. Добро представяне на Хан в тази среща би го върнало отново в битка за големите двубои.

Седмица по-рано Джеф Хорн ще се изправи пред може би най-голямото предизвикателство в своята кариера.

Непобеденият австралиец ще направи задължителна защита на колана си срещу Терънс Крауфорд (32-0, 23 КО) на 14-ти април в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.