Само седмица след невероятния фурор и спечелените 80 медала за България на второто Мултиевропейско първенство, родните таекуондисти продължават с успехите в Европа. Една от големите надежди в родното таекуондо, и редовна медалистка от турнири с ранг G, Ванеса Маркова, направи пореден удар на международната сцена.

Състезателката на Херея и националния отбор се окичи с бронз при жените до 46 кг на силния турнир G1 Class German Open. Нашето момиче не даде никакъв шанс на холандка и не само, че я победи с 20 точки разлика, но и не ѝ даде да отбележи точка!

На полуфинал Ванеса срещна националката на Китай - Ксуекин Тан, номер 30 в олимпийската ранглиста и медалистка от Гранд Слем състезанието преди няколко месеца. Нашето момиче изигра тактически правилно първите два рунда като имаше минимална преднина за азиатката.

В третия рунд Ванеса не се задоволи само с добрата игра, а тръгна да обръща резултата. Късметът обаче не беше на нейна страна и атаките ѝ не донесоха желания резултат. Въпреки загубата, тя прибави нови точки за олимпийския ранкинг. Остават още два турнира за обиграване - Испания Оупън и София Оупън преди Световното първенство в Манчестър през месец май. 

Друг състезател, на когото много се разчита  е Денис Димитров - Рицаря (кадет до 53 кг), който спечели сребро на Германия Оупън. Състезателят на Херея бе сред най-атрактивните състезатели на турнира с отворената си и агресивна игра и това накара организаторите да предават и трите му срещи на живо на големия екран в залата, както и в интернет.

Денис се справи срещу швед с 29:9 на четвъртфинала, би тайландец с 50:29 на полуфинала и загуби от национала на Тунис в много драматична среща, в която нашето момче водеше през цялото време, като дори бе на косъм да откаже по точки противника, но съдийски неточности, както и недобре работеща екипировка, която не отчете цели 7 каски, го препънаха на финала и той загуби с 46:50. 

Ларен Райчева (кадетка до 41 кг) победи германка, но загуби от шведка на четвъртфинала след тактически пропуски. Румина Кирчева (девойки до 52кг) пък имаше тежък жребий и срещна най-добрата в категорията с 7 златни отличия в последните турнири.

Нашето момиче игра много добре и само малшанса и попречи да надвие белгийската си опонентка, която впоследствие би категорично още четири срещи и отново се окичи със златото. Така равносметката е сребро на Денис Димитров - Рицаря и бронз на Ванеса Маркова.