За пореден път българското таекуондо показва, че върви в правилната посока. Този уикенд се проведоха два изключително силни турнири.  Международният турнир "Croatia Open” от ранг G-1 и турнир в Ниш. Участие в надпреварата в Загреб взеха над 1000 състезатели, а българското присъствие също бе сериозно. 

Мартин Йорданов се представи великолепно, като по пътя си към финала отстрани последователно представител на Хърватия с 15:7, на Словакия с 20 точки разлика и националния шампион на Сърбия с 20 точки разлика. 

На финала той игра срещу таекуондист от Бразилия, като съдийски грешки, мръсна игра от страна на бразилеца и контузия в началото на срещата го лишиха от златен медал. 

Също сребърен медал спечели Християн Георгиев в кат.до 33 кг при кадети, след 3 изиграни срещи. Победи над представители на Германия, Сърбия, а на финала загуба от хърватски таекуондист. Останалите наши играчи  се представиха достойни, като защитиха знамето на България. 

Сериозни поводи за радост имахме в съседна Сърбия, където българите грабнаха 14 медала, 6 златни, 4 сребърни и 4 бронзови отличия. В конкуренция от 14 сръбски отбора, родните състезатели с треньор Йордан Господинов от ТК Турбо, показаха отлична игра и заявка за бъдещи успехи. 

Тази събота 17 ноември в столичната зала "Христо Ботев" ще се проведе традиционният турнир  Korean Ambassador's Cup 2018. Участие ще вземат над 500 състезатели в дисциплините Спаринг, Пумсе и Ханмаданг.