Известният американски допинг експерт Виктор Конте заяви, че забраненият препарат оксилофрин, който беше открит в организма на световния шампион на WBO в средна категория Били Джо Сондърс, е десет пъти по-силен от кленбутеролът, заради който британскияj боксьор подложи на огромни критики мексиканската суперзвезда Канело Алварес по-рано тази година.

"Имах сериозни подозрения към Сондърс, когато гледах последните му две срещи. Ако погледнете неговите снимки един месец преди битката му с Уили Монро, той тежи 84–85 килограма, а след само 30 дни е 72,6 килограма. Това ми се стори много подозрително. Същото нещо се случи и преди срещата му с Давид Лемьо", изрази своите подозрения Конте.

"Сондърс твърдеше, че постоянно е бил тестван, но отново видяхме един дебел човек, който за 30 дни се превърна в изключително стегнат боксьор. Всичко изглеждаше много подозрително. Оксилофринът е много мощен препарат, който е десет пъти по-силен от кленбутерола. Така че всичко, които той каза за Канело, всъщност се отнася за него", завърши Конте.

Били Джо Сондърс твърди, че е приел забраненото вещество оксилофрин чрез спрей за нос. Тази теория обаче едва ли ще мине пред санкционните органи и се очаква в скоро време неговата титла да бъде отнета.