Войната между бившите сътборници в "Team Alpha Male" приключи в полза на Ти Джей Дилашоу.

Бившият, а сега настоящ шампион в категория петел на UFC нокаутира опонента си Коди Гарбрандт в средата на втория рунд на битката им в UFC 217 в "Медисън Скуеър Гардън", с което отбеляза професионална и лична победа над своя съперник.

"Този колан беше около кръста ми през цялото време в моята глава. Деметриус Джонсън (шампион в категория муха), идвам за теб. Ти ме избягваш, но аз ще стигна до теб и ти го знаеш", заяви Дилашоу, който спечели седем от последните си осем срещи.

Нещата не изглеждаха добре за Дилашоу в края на първия рунд, когато той беше пратен в нокдаун от Гарбрандт чрез страхотна комбинация от удари. Гарбрандт мигновено се нахвърли върху опонента си, за да го завърши, но времето изтече, а Дилашоу едвам се изправи на крака, за да се прибере в своя ъгъл за почивка.

В началото на втория рунд, изненадващо за всички, Дилашоу вдигна темпото и с тежък удар с крак успя да свали Гарбранд на земята. Коди съумя веднага да се изправи на крака, но получи нов тежък удар с крак в главата, а след това и свирепо дясно кроше, което беше достатъчно за съдията да прекрати срещата.

"Гарбрандт е адски добър боец. Млад е, ще се завърне. Той удря доста силно, но можете да тренирате брадичката си. Момчето успя да ме изненада с тежък удар в края на първия рунд, но аз се върнах възстановен за втория", заяви Дилашоу.

Дилашоу спечели за първи път титлата през май 2014-та година, когато победи Ренан Барао, но през януари 2016-та я загуби, след като претърпя поражение от Доминик Круз, който пък след това загуби титлата от Гарбранд.

За Гарбранд пък това бе първа загуба в професионалната му кариера, която започна в края на 2012-та година. Преди снощната загуба той бе в серия от 11 поредни победи.