Според бившия световен шампион в тежка и полутежка категория - Дейвид Хей, Александър Поветкин ще представлява по-голяма опасност за Антъни Джошуа в предстоящата им среща, отколкото бе Владимир Кличко през 2017-а година.

Хей е на мнение, че легендарният украинец е бил в разцвета на силите си при победата над Поветкин, докато в битката срещу Джошуа възрастта е оказала влияние.

"Смятам, че Поветкин е най-сериозният съперник, с когото някога се е срещал Джошуа, включително битките с Кличко, Дилиън Уайт и Джоузеф Паркър. Неговата аматьорска кариера е по-успешна и по-дълга от тази на Джошуа. Той е бил олимпийски, европейски и световен шампион. Поветкин притежава доста повече опит", заяви Хей.

"Онзи Кличко, който се би с Джошуа, не беше толкова добър, колкото този, който победи Поветкин. Не искам да омаловажавам успеха на Джошуа, но в битката срещу Поветкин, Кличко беше в най-силните си години. А относно срещата му с Джошуа, знам от личен опит, че годините могат да окажат влияние върху всеки един боксьор", добави британеца.

"Джошуа го очаква истинска битка срещу съперник, който се намира в серия от победи и знае какво е необходимо, за да побеждава на най-високо ниво. Поветкин е гладен, непоколебим и ще бъде готов за война", завърши Хей.