Президента на Ultimate Fighting Championship (UFC) Дейна Уайт предупреди най-голямата си звезда Конър Макгрегър, че рискува да загуби титлата си в лека категория, ако остане извън Октагона още дълго.

Макгрегър все още не се е бил в клетката на UFC, откакто загуби боксовата си среща с Флойд Мейуедър през август и въпреки че имаше слухове, че той ще се завърне през първото тримесечие на 2018-та година, нищо от това на този етап не изглежда вярно.

Ирландецът спечели титлата в лека категория, след като победи Еди Алварес в събитието UFC 205 през ноември 2016-та година, но оттогава не е защитавал колана и царуването му в лека категория се превръща в прецедент, тъй като до сега никой не е бил толкова време шампион без да защитава титлата си.

Ето и мнението на Дейна Уайт по темата: "Конър и аз наистина не сме говорили конкретно кога той ще се завърне, но едно е сигурно, той трябва да вземе някои големи решения за себе си, но трябва да го стори бързо. Все пак не мисля, че той ще иска да се бие преди август, но ако чака до тогава, това означава, че ще станат почти две години, откакто спечели колана без да го защитава, а това е недопустимо".

"Всички знаем, че в този бизнес времето е ценно... ние не можем да оставим това нещо да продължи вечно и другите момчета да останат без възможност.  Тони Фъргюсън е в тази дивизия от много време и е заслужил шанса да се бие за титлата, Хабиб също е заслужил своя шанс, а списъкът не свършва само с тях", добави Уайт.

Дейна Уайт поздрави Макгрегър за това, което е постигнал в спорта и заяви, че няма да го пришпорва в неговото завръщане, но уточни, че ако чака прекалено дълго, Тони Фъргюсън и Хабиб Нурмагомедов ще спорят за абсолютната титла в лека категория.

"Конър е постигнал много в спорта, спечели много пари и ако реши, че не иска да се бие отново, така да бъде, може да си го позволи. Но титлата трябва да се движи, така че трябва да разясним някои неща през следващите няколко месеца", заяви Уайт.

"Ако Конър е готов да се бие през март, преди това можем да направим битка между Тони и Хабиб и победителят да се бие с Макгрегър за титлата. Ако пък Конър не иска да се бие до следващата есен, тогава ще направим битка между Хабиб и Тони за истинската титла, а не за временната", добави той.