Главният изпълнителен директор на Golden Boy Promotions Оскар Де Ла Оя е напълно уверен, че реванша между мексиканската суперзвезда в бокса Канело Алварес (49-1-2, 34 КО) и абсолютния шампион в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) ще се проведе през месец майна 5-ти май - по време на мексиканския празник Cinco De Mayo.

Сделката все още не е завършена, но Де Ла Оя, който промотира Канело, смята че втората битка ще бъде много по-мащабна от първата, която генерира над един милион закупени телевизионни пакета, въпреки че официалната цифра така и не бе разкрита.

"Реванш между Канело и Головкин със сигурност ще има. Работим върху тази битка за 5-ти май на празника Cinco De Mayo... в Лас Вегас, на същото място -, T-Mobile Arena - но тази среща ще бъде огромна. Хората не видяха първата, но просто изчакайте втората", заяви Оскар Де Ла Оя.

През миналия септември, по време на уикенда на Мексиканския ден на независимостта, Канело оспори титлите на Головкин в IBO, IBF, WBA и WBC. Тогава битката завърши със съдийско равенство и веднага след нейния край се заговори за реванш, който както става ясно най-вероятно ще се състой на 5-ти май 2018-та година.