Шампионът на UFC в тежка категория Даниел Кормие ще постави титлата си на линията срещу любимецa на феновете Дерик Люис в основната битка за събитието UFC 230, което ще се проведе на 3 ноември в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Кормие (21-1), който до преди няколко дни беше и шампион в полутежка категория, се очакваше да предизвика бившия шампион в дивизията Брок Леснър за двубой в началото на 2019-а година. Въпреки това, при отчаяната нужда от основна битка за UFC 230, от организацията дръпнаха спусъка и го изправиха срещу Люис.

В последната си битка бившият олимпийски шампион детронира шампиона в тежка категория Стипе Миочич чрез нокаут в първия рунд в UFC 226 през юли. Преди това феновете на спорта видяха как Кормие защитава титлата си в полутежка категория, след като нокаутира претендента Волкан Йоздемир в UFC 220 през януари 2018-та година. Досега единствените неуспехи в професионалната кариера на Кормие са дошли от ръцете на бившия шампион в полутежка категория Джон Джоунс.

Люис (21-5) пък влиза в тази битка след вълнуваща победа над руснака Александър Волков в UFC 229 през изминалия уикенд. По време на този двубой феновете видяха как Люис беше доминиран от Волков в продължение на 14 минути преди "Черния звяр" да пласира опустошителен удар в брадичката на Волков 10-ина секунди преди края на последния рунд. Този успех за Люис отбеляза и 10-ата му победа с нокаут, което го изравни с Кейн Веласкес на върха в класацията за най-много победи с нокаут в историята на тежка категория.

С добавянето на двубоя за титлата в тежка категория, ето как изглежда бойната карта за събитието в Ню Йорк:

Даниел Кормие - Дерик Люис

Люк Рокхолд - Крис Уейдман

Роналдо Соуза - Дейвид Бранч

Дерек Брънсън - Израел Адесаня

Джейсън Найт - Джордан Риналди

Лиман Гууд - Султан Алиев

Брайън Келър - Доминго Пиларте

Мат Фревола - Ландо Ваната

Карл Робърсън - Джак Маршман

Хулио Арка - Шеймън Мораеш

Шейн Бургос - Кър Холобау