Шампионът на UFC в тежка и полутежка категория Даниел Кормие е уверен, че ще се превърне в един от най-великите бойци в историята на смесените бойни изкуства, ако победи бившия шампион и настояща суперзвезда на WWE Брок Леснар. 

"Брок е едър, лош и корав тип. Бивш шампион на UFC в тежка категория. Ясно е, че той е шампион и на WWE. Той е изключително мощен, а и разполага с добър набор от умения. Познавам добре Брок и с нетърпение очаквам възможността да се бия с него", заяви Кормие.

"Искам на всяка цена да се бия с Леснар, защото след като победите такъв противник, ще бъда определен като един от най-великите бойци в историята на тежка категория. С други думи ще остана в историята завинаги. Искам да запазя и двата колана, така че ще трябва отново да се бия и в полутежка категория. Винаги е трудно да бъде раздвоени между две неща, но ще изпълня и тази задача", каза още Даниел Кормие.

На изминалото събитие UFC 226, което се проведе на 7-ми юли в Лас Вегас, Даниел Кормие победи тогавашния шампион в тежка категория Стипе Миочич с нокаут в първия рунд.

По този начин 39-годишният Кормие стана едва вторият боец на UFC, който е успявал да държи две титли на организацията едновременно. Сега шампионът в две дивизии възнамерява да се пенсионира на върха, но преди това иска да проведе поне още минимум две срещи.