Европейският шампион по бокс Даниел Асенов ще се завърне на ринга след дълго лечение на контузия. Той ще изиграе първия си мач от юни насам по време на третия кръг на Националната боксова лига, който ще се проведе на 14 декември (петък) от 19:30 часа в зала "София" в Борисовата градина. Съперник на Асенов в категория до 52 килограма ще бъде Дарислав Василев.

Двубоят в този кръг ще бъде между отборите на "Хановете" и "Багатурите". Във финалната вечер на Лигата ще бъдат излъчени и победителите в тазгодишното и издание.

Освен Асенов, в галата ще участват още Стефан Иванов (56 кг), Кирил Русинов (60 кг), Николай Коев (69 кг), Иван Атанасов (64 кг), Петър Белберов (+91 кг) и др.

Българската федерация по бокс и Националната боксова лига подкрепят инициативата "Да върнем Ванката на футболния терен", като част от събраните приходи по време на събитието ще бъдат дарени за лечението на Иван Тодоров. 

В залата ще има дарителска кутия, а повече информация за инициативата може да получите тук: https://www.facebook.com/donate/562946224149662/ /БТА