Българският боксьор Даниел Асенов коментира спечеленият сребърен медал от Игрите в Минск. Той допусна поражение от испанския боксьор Габриел Ескобар.

"Европейското сребро не ме задоволява, ще се върна още по-силен на ринга", това заяви веднага след награждаването европейският вицешампион и носител на сребърен медал от Европейските игри в Минск Даниел Асенов.

Той загуби финала си до 52 кг от испанеца Габриел Ескобар след неединодушно съдийско решение и пропусна за пореден път да се покаже като най-добрият боксьор в Европа в тази категория.

"Малко съм разочарован. Направихме добра подготовка. Смея да кажа, че най-лесният ми мач беше на финала и аз го загубих. Ако трябваше да ми отсъдят някъде загуба, това беше полуфиналът срещу британеца", коментира Асенов.

"Още не мога да повярвам и не мога да приема какво се случи след финала. Знаете, че последните пет години държа тази европейска титла и може би заради това в момента все още ми е трудно да преглътна загубата", допълни родният боксьор.

"Бих казал, че бях ощетен. Изпълних всички тактически указания на треньорския щаб, но, за съжаление, загубих. Сега идва ред на Световното първенство и там ще търся златото", завърши Тайсъна от Кукорево. /БГНЕС