Уникално шоу, невероятни техники и силно българско присъствие белязаха откриването на най-големия таекуондо фестивал в света – ХАНМАДАН, който бе открит днес на остров Джежду, Корея. 

Родната националка Ива Борисова бе избрана да произнесе клетвеното слово на таекуондо по време на откриването на Фестивала. Честта бе оказана на България, като жест на уважение  към президента на БФТ и вицепрезидент на WTE – Слави Бинев, който бе отличен за заслугите си да развива и популяризира таекуондо в широки мащаби.   

След като през 2017, Слави Бинев бе първият българин присъствал на ежегодното световно събитие, то тази година, страната ни вече участва и с национален отбор, който ще се включи в атрактивната надпревара идните дни. 

Президентът на Световната таекуондо централа KUKKIWON, Д-р О, изказа задоволствието си от развитието на българското таекуондо и успехите, които жъне на световната сцена и удостои присъствието на Слави Бинев, като почетен гост от най-висок ранг. Страната ни бе отличена от световното таекуондо ръководство, като съществен фактор в развитието на олимпийския спорт. 

Освен вицепрезидентът на WT-Europe и президент на БФТ, Слави Бинев на събитието присъства и почетният председател на БФТ – Шин Бунам, доскорошен посланик на Корея в България. Фестивалът бе открит от президента на KUKKIWON, д-р О и губернатора на о-в Джеджу. 

Президентът на БФТ Слави Бинев

източник: Филип Петрунов

Ханмаданг е фестивал, който се провежда ежегодно и е световно водещо състезание, което съчетава разнообразни таекуондо техники и умения. Това е едно от най-мащабните събития за този спорт и тази година се провежда на остров Джеджу, Корея. На мащабното мероприятие присъства целият елит на световното таекуондо, както и множество институционални авторитети. 

До 31 юли на острова, българският национален отбор ще мери сили с най-добрите демонстратори в света, а президентът на БФТ ще подкрепя родните състезатели на място. Българският отбор е в състав: Борислав Найденов - СК Таекуондо, Фитнес, Ива Борисова-СК Спарта, Борис Радев - СК Файър, Весела Галева - СК Спарта, Ася Борисова - СК Спарта, Бахман Афшар - СК Спарта - треньор в дисциплина Пумсе и състезател дисциплина Силово чупене, мъже, с водачи на отбора - Стамен Захариев - СК Класа и Парк Санг Хюн. 

Надяваме се, че и на това състезание таекуондо ще донесе успехи на страната ни, затвърждавайки многократно позицията си на водещ роден спорт, които, заедно с художествената гимнастика, поддържат световния спортен имидж на България.