Дългогодишният журналист в света на смесените бойни изкуства и професионалната борба Дейв Мелцер заяви, че бившият шампион на Световната федерация по кеч (WWE) Брок Леснар е приключил отношенията си с организацията и вече е започнал подготовка за дългоочакваната супербитка с шампиона на UFC в тежка категория Даниел Кормие.

Договорът на 41-годишният Леснар с WWE изтича след няколко дни и той е напълно изключен от сюжетната линия на организацията и няма никакъв шанс да се появи отново в предстоящите събития на федерацията.

"Договорът на Брок Леснар с WWF ще изтече през следващите няколко дни. Той беше отстранен от сюжетната линия, когато Кърт Енгъл отказа да му даде реванш. Брок не е включен в шоуто тази седмица, защото никой не успя да измисли интересна история за неговата поява", заяви Мелцер.

"Брок няма дата за връщане и планирани битки, което означава, че няма смисъл вниманието на публиката да се фокусира върху него. Сега той се опитва да се върне в смесените бойни изкуства и вече е свалил доста килограми. Брок продължава напред с единствената мисъл за двубой с Кормие в началото на 201 9 година", добави Мелцер.

Към момента основната цел за Брок Леснър е успешно да премине всички допинг проверки на Американската антидопингова агенция (USADA) преди двубоя с Кормие. В противен случай това доходоносно събитие просто няма да се проведе, а губещи от това, освен Леснар, ще са и всички фенове на спорта.