Поредното боксово зрелище ще се проведе в ранните часове на неделния ден. На ринга за шампионския пояс в полутежка категория ще се изправят Дмитрий Бивол и Джо Смит-младши. В момента Бивол е шампионът и ще защитава пояса.

Смит-младши ще се изправи за първи път в битка за световна титла, а неговите последни 4 победи са впечатляващи. В кариерата си той има 24 победи и 2 поражения, а Бивол все още няма загуба в своите 15 професионални мача.

Джо Смит съумя да победи бившият световен шампион Бърнард Хопкинс, а сега е настроен за нова победа. Смит победи Хопкинс с технически нокаут в осмия рунд.

"На колко години беше Хопкинс? Много уважавам Бърнард, но той не беше в най-добрата си форма, когато се би със Смит. Гледал съм много боеве на Хопкинс, когато му се получаваха нещата", коментира Бивол предстоящия мач.

От своя страна Смит също е настоен за победа и преди двубоя заяви, че ще направи всичко възможно да спечели титлата.

Специално за bookmaker-ratings.bg световният шампион по бокс Николай Валуев даде своята прогноза за срещата:

"Дмитрий Бивол е с баланс от 15 победи и нито една загуба, като от тях има 11 нокаута. Джо Смит-младши е с 24 победи и 2 загуби, от които победи има 20 нокаута.

Приятели, Бивол ще трябва да защитава пояса си. Какво да кажа? Джо Смит е мощен боец, има мощни удари, с които може да създаде проблеми на Бивол в началните рундове. Вероятно така и ще изгради тактиката си – да го атакува още от първия рунд.

Ако обаче не успее, Бивол е много техничен боец и ще го засипе с удари от разстояние. 

Между другото Дима доста пъти вече е доказвал, че опитът, който има от аматьорския бокс, му помага и на професионалния ринг. Тези негови умения няма да бъдат излишни и в този мач.

Струва ми се, че двубоят ще бъде с всички рундове освен ако не се случи нещо извънредно. Победата може да дойде в последните рундове, но най-вероятно Бивол ще спечели по точки".