Само няколко дни преди старта на второто Мултиевропейско първенство по таекуондо, което ще се проведе в столичната "Асикс Арена" от 21 до 24 март, а участие ще вземат 2000 състезатели, успехите на българските таекуондисти в Европа не спират. Те се завърнаха с цели 6 медала от силния международен турнир Белгия Оупън 2019. 

Пет състезатели от Таекуондо клуб Рамус и един от ТК Ахил доказаха, че са сред най-добрите в Европа и света. Катогорен шампион при кадетите стана Християн Георгиев след четири победи срещу представители на Белгия, Испания, Германия и Швеция.  

При юношите бронзови медали спечелиха Божидар Аврамов и Теодор Здравков, като всеки от тях премина успешно в три кръга, а малшанс в последните секунди лиши от медалите Яна Тасева и Емил Моллов, които преди това бяха победили съперници от националния отбор на Полша и Испания. Състезателите бяха водени от зам. председателя на БФТ Димитър Михайлов. 

Имаше българско присъствие и сред съдиите, където участие взеха Виктория Иванова, Радостин Григоров и Борислав Илиев и още веднъж затвърдиха добрия имидж на българското съдийство.