След неуспешен старт в средна категория Рашад Еванс (19-7-1) заяви в петък, че следващата му битка ще бъде в полутежка категория.

"Нуждая се от време, за да възстановя здравето и тялото си. Завръщам се в полутежка категория, там се чувствам най-добре", заяви Еванс, когато бе попитан кога може да го очакваме отново в клетката.

Еванс, бивш шампион именно в полутежка категория на UFC, загуби последните си четири битки. По-рано тази година той се опита да преоткрие себе си в средна категория, но загуби два пъти подред от Даниел Кели и Сам Алви.

През септември Еванс заяви, че въпреки че се намира в най-тежкия период от своята кариера, той все още не е готов да се откаже.

"Не мога да се оттегля така. Никога повече няма да позная мира в живота си. Безкрайни нощи ще гледам в тавана и няма да мога да приема реалността", заяви Еванс.

Преди да премине в средна категория, Еванс загуби две битки в полутежка категория от Райън Бадер и Глоувър Тейшейра. Неговата последна победа бе срещу Чаел Сонен в UFC 167 през ноември 2013-та година.

Еванс спечели титлата в полутежка категория в UFC 92 през 2008-а година, когато победи Форест Грифин чрез технически нокаут в третия рунд.