Германският бокс бе разтърсен от новината за смъртта на още един бивш световен шампион. След кончината на Грациано Рокиджани преди 2 месеца, сега на едва 47 години почина Маркус Бейер. Причината е тежка болест.

"Получихме новината от семейството му. Знаехме за болестта, но се надявахме да я преодолее", сподели програмният директор на телевизия MDR Волф-Дитер Якоби. Бейер работеше в MDR като експерт за предаването "Спорт на Изток".

Неговият най-голям успех като професионалист дойде в супер средна категория, където на 23 октомври 1999 стана световен шампион на WBC след победа над британеца Ричи Уудхол. Бейер бе възпитаник още от аматьорските си години на треньора на Кубрат Пулев Ули Вегнер, с когото край ринга стана и световен шампион. В последствие Бейер се изкачваше на световния връх още два пъти.

"Не мога да опиша моите чувства с думи. Всеки знае, че той беше любимият ми спортист, и то най-вече заради човешките му качества", сподели съкрушеният Вегнер. "Маркус Бейер бе един прекрасен човек. Чувствам се сякаш някой ме е ударил в стомаха. Трябва да го осъзная."

Маркус Бейер

източник: Gulliver/GettyImages