През изминалата събота вечер боксовия рекорд на Дионтей Уайлдър набъбна до 39-0 с 38 нокаута, след като той нокаутира Бърмейн Стивърн в първия рунд, за да запази световната си титла на WBC в тежка категория.

След битката, 32-годишният Уайлдър предизвика шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа.

"Вече чакам тази битка прекалено дълго. Обявявам ти война. Приемаш ли предложението ми? Знам, че аз съм шампиона. Знам, че съм най-добрия. Сега просто искам да го докажа", заяви Уайлдър.

Антъни Джошуа за Уайлдър: Ще го изям!

Уайлдър към Ей Джей: Царете не преследват селяни

Но промоутърът на Джошуа, Еди Хърн, е по-заинтересован да изправи Уайлдър срещу друг свои боец, Дилиан Уайт, в сблъсък през февруари в Лондон.

Бившият шампион в супер средна категория Карл Фроч, обаче, смята че битка между Уайлдър и Джошуа би била много по-удачна към този момент. Той не вярва, че Уайт е готов за толкова огромна среща.

"Мисля, че Уайт се нуждае от още няколко битки. Не казвам, че не е достатъчно добър, но последната му битка продължи 12 рунда и той не беше много убедителен в нея. Изглеждаше добре, спечели повечето рундове убедително, но все още мисля, че не е готов за битка с Уайлдър", заяви Карл Фроч.

"Чисто по егоистични причини като фен на бокса бих предпочел да видя битка между Джошуа и Дионтей Уайлдър, а не Дилиан Уайт. Смятам, че Джошуа може да вземе тази битка. Това ще бъде страхотно предизвикателство за него, но мисля, че той може да се справи", добави Фроч.