Само ден, след като се появиха слухове, че бившият шампион на UFC в тежка категория Фабрицио Вердум ще оглави дебюта на организацията в Русия, опитния бразилец даде положителна допинг проба.

Вердум се провалил на задължителен допинг тест от Доброволческата антидопингова агенция (USADA), който е взет от него на 25-ти април, съобщиха от UFC. Веществото, с което е хванат бразилеца не е съобщено до този момент.

Вчера, известният ММА журналист Ариел Хелуани заяви, че Вердум ще се изправи срещу Алексей Олейник в главната среща на събитие на UFC в Русия. Сега не е ясно дали това ще се случи, а и от организацията не са споменали нищо по този въпрос, вероятно защото от UFC никога не са обявявали това официално.

Мениджърът на Вердум, Али Абдел-Азиз заяви по-рано днес, че от UFC не са информирали Вердум, нито неговият екип, че срещата с Олейник пропада. Той също така добави, че „Вай Кавало“ "не е взимал нищо незаконно".

"Целият екип на UFC и аз работим заедно, за да разрешим този проблем. Сигурен съм, че всичко ще бъде наред. Това е едно недоразумение. Фабрицио не е взел нищо незаконно", заяви Абдел-Азиз.

В последната си среща Вердум (23-8-1) записа загуба с технически нокаут в 4-ия рунд от Александър Волков. Преди това бразилеца беше в серия от две поредни победи. 

40-годишният Вердум спечели титлата на UFC в тежка категория през 2015-та година след победа над Кейн Веласкес. Той загуби колана година по-късно след поражение от настоящия шампион Стипе Миочич.