Американският боксьор в тежка категория Доминик Бризийл победи Ерик Молина през изминалата вечер, но не успя да генерира особен интерес, за да стигне до евентуална битка за титлата срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

Уайлдър разкъса Стивърн като чакал, пожела Джошуа

Уайлдър към Ей Джей: Царете не преследват селяни

Брийзил, чийто "скалп" личи върху колана на другата звезда при най-тежките - Антъни Джошуа, свали на земята своя опонент в осмия рунд. Тогава от ъгъла на Молина хвърлиха кърпата, за да спрат плануваната за 12 рунда битка, която уж трябваше да определи задължителния претендент за титлата на WBC.

Победата действително ще издигне Брийзил в класацията на WBC, но президентът на организацията Маурисио Сюлейман заяви, че мачът на Брийзил и Молина не е окончателна елиминационна среща. Това означава, че Брийзил все още няма статут на задължителен претендент спрямо шампиона Уайлдър.

Преди снощната битка Молина бе влизал между въжетата само веднъж, откакто бе нокаутиран от Антъни Джошуа в третия рунд на битката им в Манчестър, Англия, на 10-и декември 2016-а година. В въпросния мач Молина надделя над Джамал Уудс чрез съдийско решение, но това бе крайно недостатъчно като се има в предвид, че Уудс е притежател на незавидния боксов рекорд от 13-35-7.