Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в средна категория Били Джо Сондърс е напълно уверен в победата си над канадеца Дейвид Лемьо в предстоящата им битка на 16-ти декември в Квебек, Канада.

Британецът ще се бие на вражеска територия, но това изглежда по никакъв начин не го притеснява.

"Свикнал съм да се бия извън Великобритания. Аз съм гражданин на света. Дори не ми пука дали се боксирам пред милиони зрители или пред двама души, това няма значение. Дейвид няма никакъв шанс срещу мен и аз съм сигурен, че той няма да издържи до последния гонг", заяви Били Джо Сондърс.

Сондър също добави, че ни най-малко се интересува от приходите, които ще получи и дори заяви, че част от неговият хонорар ще бъде дарен за благотворителност.

"Готов съм да даря част от хонорара си за благотворителност, а победителят ще реши къде да бъдат изпратени тези средства. Аз ще бъда победител, така че това е без значение. Просто искам да докажа, че не съм тук за парите, просто искам да покажа на какво съм способен. Нямам какво друго да добавя, сега значение има само какво ще се случи в събота", завърши Сондърс.

Залогът в среща между Дейвид Лемьо и Били Джо Сондърс не е само титлата на WBO в средна категория, а и потенциална битка с победителя от срещата между Генади Головкин и Канело Алварес, която се очаква да се проведе на 5-ти май следващата година.