Украинецът Олександър Усик (15-0, 11 КО) по безапелационно начин спечели обединителния двубой в полутежка категория срещу руснака Мурат Гасиев (26-1, 19 КО) на голямата боксова галавечер провела се през изминалата нощ  в Москва. Двубоят между двамата бе и финален от турнира на Световни боксови суперсерии, което донесе на украинеца и трофея "Мохамед Али".

Всеки от тримата съдии - Мауро Де Фиоре (119-109), Робин Тейлър (120-108) и Филип Вербек (119-109) дадоха победата  чрез съдийско решение на Усик. 31-годишният Усик защити титлите си на WBC и WBO и добави към тях тези на IBF и WBA.

Усик, олимпийско шампион от 2012-та година, се движеше прекалено бързо за темпото на Гасиев, който рядко успяваше да намери опонента си с чисти удари. Към края на срещата Гасиев дори изглеждаше видимо обезсърчен, примирявайки се със загубата чрез съдийско решение.

Усик започна срещата с типичния за него обратен гард, като съумяваше да нанася маркиращи удари в главата и тялото на Гасиев, но без да нанася сериозни поражения на опонента си. Във началото на втория рунд руснака пласира солидно ляво кроше в тялото на Усик, а в края на частта успешно повтори същото изпълнение. В третия рунд видимо по-уверения Гасиев тръгна по-смело напред, но този път всяко негово действие бе добре парирано от Усик.

В четвъртия рунд Гасиев отново опита да намери своя опонент с удари в тялото. В средата на рунда лявото кроше на Гасиев намери Усик, който обаче отвърна подобаващо. Темпото видимо се вдигна, като и двамата боксьори си разменяха удари. В петия рунд руснакът отново започна агресивно, но украинецът го постави на място със стабилно ляво кроше. Гасиев отвърна, но получи комбинация от ново ляво и последвало дясно кроше. В шестия рунд Гасиев тръгна с дясно кроше, след което се опита да работи върху тялото на украинеца, но Усик пласира серия от удари в главата на опонента си и по този начин спря устрема му.

В седмия рунд украинецът продължи да обработва своя съперник, нанасяйки му множество маркиращи удари и придвижвайки се по-страхотен начин, продължи да бъде сянка за своя опонент. В осмия рунд Гасиев успя да нанесе тежък удар на Усик, но след това видимо се умори. Гардът на руснака падаше все повече и повече, а рундът отново отиде в сметката на Усик. Деветия рунд започна по-добре за Гасиев, но украинеца пласира комбинация от 5-6 удара и си върна инициативата.

В десетия рунд Гасиев вече видимо играеше само за победа чрез нокаут, осъзнавайки че изостава доста в картите на съдиите. Проблемът пред него обаче бе очевиден - Усик продължаваше да се движи по феноменален начин. В единадесетия рунд украинецът продължи да доминира и не показваше никакви признаци на умора, въпреки високото темпо на двубоя. В заключителния рунд Усик продължаваше да пласира предимно маркиращи удари и няколко десни крошета, но видимо неговата основна цел бе да стои далеч от дясната ръка на Гасиев, което и в крайна сметка се случи.