Светът на смесените бойни изкуства вече очаква с нетърпение току-що официално представения турнир на Bellator MMA в полусредна категория.

Десет от най-добрите бойци на организацията в полусредна категория ще вземат участие в надпреварата, включително настоящия шампион Рори Макдоналд, бившите шампиони Дъглас Лима и Андрей Корешков, непобедените в дивизията Майкъл Пейдж, Нейман Грейси, Ед Рут и Ярослав Амозов; и бившите състезатели на UFC Лоренц Ларкин и Джон Фитч.

Длъжностните лица от Bellator заявиха, че 10-ия участник все още не е избран и че ще има две срещи, които ще определят последната група от осем човека.

Първата от тези две срещи ще бъде финал на трилогията между Дългас Лима и Андрей Корешков, която ще се проведе на събитието Bellator 205 на 29-ти септември в Сан Хосе, Калифорния. Резултата между двамата до сега е 1-1, след като Корешков надделя чрез съдийско решение над Лима в първата им среща, а Лима нокаутира руснака в реванша през ноември 2016-та година.

Събитието Bellator 205 ще бъде оглавено от двубой за титлата в средна категория, в който Рори Макдоналд ще се опита да отнеме трофея от ръцете на опитния холандец Гегард Мусаси.

Ето и обявените участници за турнира до този момент: Рори Макдоналд, Дъглас Лима, Майкъл Пейдж, Лоренц Ларкин, Андрей Корешков, Ед Рут, Нейман Грейси, Ярослав Амозов, Джон Фитч.