Британецът Амир Хан (32-4, 20 КО) има огромното желание да се изправи срещу своя приятел и бивш спаринг партньор Мани Пакиао (60-7-2, 39 КО).

В продължение на няколко години двамата боксьорите тренираха един до друг под вещото ръководство на опитния треньор Фреди Роуч. Хан се раздели с Роуч през 2012-та година, докато Пакиао направи това по-рано тази година.

Ако спечели предстоящата му среща със Самуел Варгас, Хан би искал да премери сили с Пакиао в края на годината.

"През всички тези години съм казвал, че ще се бия с Мани, но това никога не се е случвало. За да бъда честен, сега ще се отпусна и ще карам стъпка по стъпка. Ако следващата ми среща бъде срещу Мани, така да бъде", заяви Хан.

"Бихме изкарали много пари, ако излезем двамата на ринга, но всичко зависи от неговия екип. Мани Пакиао е страхотен боец, много време съм тренирал с него, но понякога трябва да се изправите срещу приятелите си. Мисля, че това би била една страхотна битка", добави британецът.

"Понякога просто трябва да оставите приятелството на страна. Това е нашата работа, уважавам Мани и мисля, че той е страхотен човек, който е постигнал велики неща в спорта. Уважавам го много, но знам, че мога да го победя", завърши Хан.

Легендарният филипинец се завърна на ринга миналата седмица на галавечер в Малайзия, където спря в седмия рунд аржентинеца Лукас Матис, за да спечели "редовната" титла на WBA в полусредна категория. Матис бе свален на три пъти в нокдаун по време на срещата. Това беше първи двубой на Пакиао за последната година и едва негова първа победа с нокаут от 2009-та година насам.

Хан пък се завърна на ринга след двегодишно отсъствие през април тази година, когато унищожи французина Фил Ло Греко за едва 39 секунди. Британецът трябва да излезе отново на ринга на 8-ми септември срещу Самуел Варгас в Бирмингам, Англия.