Бившият световен шампион по бокс в супер-лека категория Амир Хан е на път към своето завръщане на професионалния ринг, но освен това британецът заяви, че ще направи някои "шокиращи" изявления в следващите 10 дни.

След продължителното отсъствие от ринга след опустошителната му загуба от Канело Алварес през май 2016 година, а Амир Хан е категоричен, че ще се завърне, а ако набелязаната от него среща се случи, това ще бъде една вълнуваща битка.

"Не съм се бил в Обединеното кралство в продължение на седем години. Време е да се върна у дома, затова гледам към евентуална битка през март. След това планирам да се бия отново във Великобритания през септември, а след това в края на годината искма наистина голяма битка, където и да е", заяви Амир Хан.

"Има няколко големи, наистина големи изявления, които ще направи през следващите 10 дни, преди да се върна към тренировъчния лагер в Америка. Това ще бъдат изявления, които всички ще бъдат шокирани да чуят", добави той.

Травма на ръката извади Амир Хан от спорта за дълго време, но на 31-годишна възраст той все още има достатъчно време, за да навакса изгубеното такова.

"Сега, знаейки, че вече не трябва да си бия инжекции в ръката, за да изляза на ринга или да вляза в тренировъчен лагер, ще съм много по-уверен. Правият удар с дясната ръка е най-добрият ми изстрел, така че нямам търпения да го използвам правилно отново. Ръката ми се чувства по-добре от всякога. През цялата си кариера съм имал тази болка и сега, когато я няма, чувството е невероятно", заяви още Амир Хан.