По-късно тази седмица ирландската суперзвезда в света на смесените бойни изкуства Конър Макгрегър ще се изправи пред съда в Ню Йорк, за да отговаря за нападението над автобуса, пълен с бойци за събитието UFC 223, в следствие на което бяха отменени двубоите на Майкъл Киеза и Рей Борг, тъй като и двамата бяха нарязани от счупеното от Макгрегър стъкло.

И въпреки хулиганското деяние на Макгрегър, няколко съдии от Ню Йорк смятат, че ирландеца едва ли ще получи сериозни наказание, а вероятността да влезе в затвора е направо нищожна.

"Имайки предвид звездния му статут, случаят няма да е нещо особено. Често се случва да възникват скандали, да се чупят неща и да се разменят удари", коментира един от бившите съдии.

Друг бивш съдия също е на мнение, че Макгрегър ще се размине с лека присъда.

"Съдейки по обвиненията, едва ли ще влезе в затвора. Добрата новина за Макгрегър е, че най-сериозното обвинение в неговото дело е за нанесени материални щети. На всичкото отгоре той преди това не е осъждан, така че наказанието ще е леко. Като вземем и в предвид това, че той е известен атлет, съдиите ще измислят някакъв начин той да бъде полезен на обществото", заяви бившия съдия Стивън Рейзър.