Членът на Съдийската комисия към БФС Георги Йорданов коментира въвеждането на системата ВАР по българските терени, както и коментира съдийството.

"Традиционно пролетния полусезон винаги е по-труден, тъй като се решават класирания, кой да бъде шампион, кой да играе в Лига Европа, също така и в дъното, отборите, които са близо по точки, това първенство е много равностойно и интересно, мачовете са поставени под такова напрежение, че отборите се опитват да спечелят на всяка цена тогава възниква проблемът и с някои съдийски отсъждания", коментира Йорданов.

"По принцип няма практика нито в Европа, нито в нашето първенство не е имало практика да се обявяват наказанията на съдиите. Мисля, че и сега тази практика продължава, въпреки че ние взехме решение да информираме съдиите за решенията на Комисията. След всеки кръг анализираме съдийското представяне от всеки един мач. Направихме нещо ново, което не е правено досега, също така съдиите, които са сбъркали се включват в онлайн заседанието, за да изкажат мнението си защо така са отсъдили", добави той.

"Съвсем нормално е, навсякъде ние гледаме първенства, от Англия, Италия съдиите правят грешки друг е въпросът как са приемани решенията на съдиите, там не съм видял да има такава яростна атака към съдиите, които са допуснали грешки", каза още Йорданов.

"Реално новите членове на Съдийската комисия са двама, председателят на комисията господин Гергинов, както и аз, като след 6-месечно отсъствие се завърнах в нея, реално съм нов. В Съдийската комисия има изгладени подкомисии, едната е по назначението на съдиите в Първа, Втора лига, както и за мачовете в турнира за Купата на България. В нея са председателят на комисията Костадин Гергинов, неговият заместник Георги Игнатов и главният мениджър Стоян Алексиев, има и други подкомисии", добави членът на Съдийската комисия.

Вижте повече във видеото