Шефът на Френската футболна федерация Ноел льо Гре нареди на топ отборите в страната да превърнат качеството на терените си в приоритет. Думите му идват след оплакванията на редици отбори от състоянието на тревното покритие на редиця съоръжения, които приемат UEFA EURO 2016.

От УЕФА вече изразиха своето недоволство от слабата поддръжка на стадионите в Марсилия, Лил и Сен-Дени. По тази причина във Франция започна търсенето на виновните и към този момент за такива се сочат собствениците на клубове и самите клубове.

„Искам да кажа на нашите клубове, че да имат хубави терени трябва да бъде техният най-голям приоритет“, нареди Льо Гре. „Качеството на терените ни трябва да бъде по-високо. Имаме страхотна инфраструктура, но някои от терените не подхождат за футбол от топ ниво.“

Не е случайно, че УЕФА отправи искане до организаторите на европейското да подменят тревните покрития на стадионите в Ница, Марсилия и Лил. „В Ница нещата се получиха. При Марсилия ситуацията е по-сложна, но имаме индикации, че качеството ще е по-високо за предстоящите мачове. Колкото до Лил, там нещата са пълен провал.“

„Кой е виновен ли? Според мен е време да кажем на клубовете, че трябва да се направи нещо по този въпрос“, добави Льо Гре.