Датската футболна асоциация публикува нови добри новини относно състоянието на Кристиан Ериксен.

Както е известно, плеймейкърът на „червеният динамит“ колабира по време на срещата между Дания и Финландия (0:1) от UEFA EURO 2020. Той беше откаран по спешност в болница, след като получи медицинска помощ на терена. 29-годишният Ериксен обаче се върна в съзнание и можеше да комуникира в болницата, а мачът бе доигран приблизително два часа след като бе спрян.

Gulliver/Getty Images
27 снимки

Сега датската ФА потвърди, че Ериксен остава в стабилно състояние, докато неговите съотборници и останалите в отбора служители са получили помощ след травматичните събития в събота.

„Тази сутрин говорихме с Кристиан Ериксен, който изпрати поздрави на своите съотборници. Неговото състояние е стабилно и той продължава да бъде хоспитализиран за по-нататъшни изследвания. Отборът и щабът получиха помощ заради кризисната ситуация и ще продължат да се подкрепят взаимно след вчерашния инцидент. Бихме искали да благодарим на всички за сърдечните пожелания към Кристиан Ериксен от фенове, играчи, кралските семейства на Дания и Англия, международни асоциации, клубове и т.н. Окуражаваме всички да пращат пожеланията си до Датската футболна федерация, където ще се уверим те да бъдат предадени на Кристиан и неговото семейство“, се казва в изявлението.