Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов се движи на втора позиция в генералното класиране на рали „Сърбия“ и първи от отборите за националния рали шампионат. Състезанието е валидно и за Балканския рали трофей. От 49 екипажа в стартовия списък 16 са български.

В първата скоростна отсечка Ангелов и Сивов с Skoda Fabia R5 отстъпиха с 8,3 сек на Дан Гиртофан и Марца Тудор, също с Skoda Fabia R5. Във втората „Силвър“ родният екипаж победи румънците с 15,2 сек и излезе начело в състезанието с 6,9 сек. Организаторите отмениха третата скоростна отсечка поради проблеми със сигурността по трасето.

След сервизирането Гиртофан успя да вземе отново „Мачков Камен“ със 7,1 сек и поведе с 0,2 сек във временното класиране пред Ангелов. В „Силвър“ 2 родният екипаж обаче удари бордюр и спука гума, което ги принуди да карат 10 км до финала.

„Решихме, че ако сменим гумата ще изгубим твърде много време и карахме така до финала. Не съжалявам, въпреки че само 20 см ни делеше от чудесна битка за победата с Гиртофан. Водим в битката за националната титла. Колата се държи чудесно и няма никакви поражения от удара и карането на джанта“, коментира Ангелов след края на днешния ден.

В шестата и последна за деня отсечка Ангелов спечели с 3,8 сек пред Гиртофан. Зад тях Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Lancer Evo 9 отпаднаха от състезанието следствие на удар, а най-близо от екипажите взимащи точки за родния шампионат е Георги Василев със Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo 9), които са четвърти – зад турския екипаж Мустафа Чакал и Мехмед Колeолу.

Утре предстоят нови 6 състезателни етапа с дължина 158,8 км, от които 60,9 км състезателни.