В неделния почивен ден завърши 36-ото издание на рали Сливен. Надпреварата, която се проведе в града и околностите отново събра най-големите рали фенове, а те имаше какво да видят по интересните отсечки.

Макар Пламен Стайков да предреши победата си още в съботния ден, емоции не липсваха. Пилотът от ОАЕ Рашид Ал Кетби се усъмни в машината на българина. Безспорно силно каране направи и Мартин Сурилов, който зае в крайна сметка третата позиция в крайното подреждане.

Отлично впечатление направи Даниел Попов, който кара по един отличен и интересен начин и впечатли феновете по трасето.

По отсечките се чуваха експертните мнения на рали феновете, а освен това имаше и малка нотка на забавление, след като колата на Калин Бенчев, която беше промотирана през изминалата седмица, така и не успя да завърши надпреварата, след като имаше безброй технически проблеми по отсечките.

В едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy Григор Григоров успя да спечели в трудна надпревара с Христо Геров, а интригата се допълваше от младия Симеон Симеонов, който не отстъпваше на конкурентите си в по-голяма част от времето.

Следващият пети кръг от българския рали шампионат, както и пети кръг от едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy ще се проведе в Сърбия като надпреварата е в края на септември.