Себастиан Льоб поведе в генералното класиране на рали Акрополис, след като спечели вълнуващия последен етап от съботния ден в почти пълен мрак.

Световният шампион започна от второ място 17.71-километровата отсечка от Неа Полития, където за първи път от повече от десетилетие насам пилотите караха през нощта. Той обаче съумя да излезе на първо място пред съотборника си от Ситроен - Себастиан Ожие, който загуби време при разчистването на камъните и пръстта край Лутраки.

Ожие, който спечели първите три етапа, беше 17.3 секунди по-бавен от Льоб в нощния етап и зае втора позиция в класирането с 2.2 секунди зад сънародника си.

Норвежецът Петер Солберг, който водеше с 51.6 секунди след първия ден, завърши с четвърто време в частния автомобил на Ситроен, което го остави на трето място с 20.9 секунди пасив срещу Льоб. Четвърти е Мико Хирвонен с Форд, който изостана на 2.1 секунди от Льоб през нощта и ще започне последния ден от четвърта позиция с почти половин минута изоставане.

Гръцкото рали е седми кръг и бележи преполовяването на сезона в световния рали шампионат. Льоб води в генералното класиране със 126 точки, а втори е Хирвонен със 113.