Автомобилният състезател Димитър Илиев спечели шестата си титла в рали шампионата. Излиза на пистата през 1994 и както сам разказва - години наред му се носи славата на катастрофаджия. За да излезе от този омагьосан кръг на поредица от инциденти, му помага неговият баща - бивш състезател – Владимир Илиев. Опитът и бащината подкрепа карат Митко да се замисли и да спре серията от смачкани след състезание коли. За всичко това състезателят разказва в предаването на Дарик радио „Неслучайни срещи”.

Казва, че е късмет да има за навигатор Янаки Янакиев, с когото са заедно от 8 години. И заявява, че няма намерение да го сменя до края на състезателната си кариера.

С годините е променил държането си на пистата, вече е по-уверен не само в себе си, но повече вярва и на хората. Знае как да приема поуките от другите, от живота и от рисковите ситуации. Дразни се от мръсотията в страната си, но никога не е искал да я напусне. Шампионът има самочувствието на най-добрия, но вече не лети в небесата, както го е правил в началото.

Всеизвестно е, че автомобилен състезател без добър навигатор, шампион не може да стане, убеден е Янаки Янакиев. Той е другата половина от тандема на тазгодишните рали шампиони. Умората, натрупана след поредния старт, гони с помощта на енергията от морето и любимата Варна. Изгубил е талисмана, който доскоро винаги е носел със себе си при състезание, но обещава, че ще го замени с нов.