Природни красоти, красиви и мощни коли, адреналин и скара. Така с няколко думи може да категоризираме провелото се 35-о рали Сливен в периода 4-6 септември. Сливен вря и кипя с емоциите на пилотите, които направиха уикенда на сливенци и гостите на града доста хубав и емоционален.

Истинско шоу за публиката поднесоха всички участници в надпреварата. На старт застанаха 36 автомобила, на финала в неделя приключиха 24, но на награждаването имаше само усмивки и задоволство, че всеки един от тях е приключил успешно това тежко рали из Стара планина.

Форд Фиеста

източник: Николай Пашкуров/Gong.bg

По местата около трасето имаше куп фенове на автомобилния спорт, имаше доста примамливи места с печаща се скара, прекрасни гледки, на които би завидял всеки един европеец, корава битка между пилотите до последния метър и голяма доза адреналин, която да те държи здраво в рамките на поне 48 часа по време на ралито. 

Кметът Кольо Милев се беше постарал за отличната организация на надпреварата, в края на състезанието почти не остана екипаж, който да не получи купа, емоцията беше пълна.

Старт на 36-ото рали Сливен

източник: Николай Пашкуров/Gong.bg

По отсечките се виждаха както възрастни фенове на автомобилния спорт, които коментираха разпалено как е било преди 15-20 години, както и дечица на по 3-4 години, които бяха магнетично запленени от преминаващите в далечината автомобили.

След финала на ралито в сервизния парк всички бяха като едно семейство и се разделиха в очакване на следващия старт от шампионата.

Сливен доказа на автомобилните фенове, че заслужава огранизирането на състезание от по-висок клас.